GDPRAdatvédelmi Rendelet

Isten hozott a Gyergyói Erdőrendészeti Hivatal honlapján!

         Az erdőgazdálkodás egy olyan szakterület amelynek eredményei hosszú távon érnek be és egy emberélet talán kevés ahhoz, hogy fel lehessen mutatni végső eredményt, így ezt fel lehet fogni akár mint generációk közötti együttmüködésként illetve kapcsolatként is. Számunkra megtiszteltetés, hogy olyan erdészszakember generációk munkáját folytathatjuk akik számára fő feladat és életcél a környező erdők megőrzése és a tartamos, ésszerű erdőgazdálkodás biztosítása volt. A múlt kötelez, a jelen erdőgazdálkodási folyamatok pedig egyre nehezebb próbakő elé állítják az erdészeti szakembereket, ami nemcsak a nehéz gazdasági konjunktúrának, hanem a világviszonylatban észlelhető felmelegedési folyamatoknak is tulajdoníthatóak. Nehézséget jelentenek a múltbeli elhibázott döntések, például a lucfenyő monokultúrák létrehozása így később az elegytelen erdők hátrányai térségünk erdeiben is markánsan megmutatkoztak főleg széltörések, de rovarkártevők koncentrált támadásának formájában is. Ezt csak egy módon tudjuk kivédeni: a természetközeli erdőgazdálkodás feltételeinek megteremtésével amelyben cégünk mondhatni úttörőként a romániai magánerdészeti szerveződések között aktív szerepet vállal, mivel tudjuk, az erdő mint különösen értékes és gazdag életközösség megőrzése természetvédelmi és ezen belül élőhelyvédelmi feladat. Ezért fordítunk nagy figyelmet, akár anyagi erőfeszítések árán is, a természetközeli erdőgazdálkodás feltételeinek a betartására ott ahol ez lehetséges, természetföldrajzi adottságok és termőhelyi sajátosságok szerint.

            Remélem, hogy honlapunkon kielégítő és hasznos információmennyiséggel tudunk szolgálni mindennapi tevékenységünkről.

            Hasznos böngészést kívánok,

 

Erdészetvezető,

Dr. Melles Előd


POLITICA DE ANTI-HARTUIRE | GALÉRIA | GIS TÉRKÉP | HASZNOS OLDALAK | KAPCSOLAT

Ez a weboldal a Kommunikációs és Társadalom Információs Minisztérium anyagi támogatásával jött létre az "Ismereten Alapuló Gazdaság" pályázat keretén belül.
”Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro”.