ROSCI0243 Tinovul de la Dealul Albinelor

ROSCI0243 Tinovul de la Dealul Albinelor, situl de importanţă comunitară sau situl pentru protecţia unor habitate. SCI-ul  a fost desemnat cu  OM 1964/2007 și modificat  cu  OM 2387/2011.

Situl  are 29 ha, este localizat în Munții Gurghiului în bazinul râului Lăpușna la N-E de Vârful Albinelor, la o altitudine de 1130 m, pe substrat vulcanic (andezite). Stratul de turba este relativ subțire (nu are un metru grosime) și se formează direct pe roca. Habitatul prioritar se află într-o fază evolutivă avansată, molidul fiind întâlnit pe întreaga suprafață a tinovului (închiderea  coronamentului fiind intre 50% si 80%). Diseminat, apar mestecenii (Betula pendula, Betulapubescens) și scorușul (Sorbusaucuparia). Tinovul este înconjurat de păduri acidofile de molid cu mușchi. Situl include subparcelele silvice 114C, B și  o parte din 114A. 

Harta


POLITICA DE ANTI-HARTUIRE | GALERIE | HARTI GIS | LINKURI UTILE | CONTACT

Acest site a fost elaborat cu sprijinul financiar al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere."
”Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro”.